BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 29.05.2019 | Okunma Sayısı: 628

Ülkemizde son dönemlerde şiddet vakalarında korkutucu bir artış yaşanmaktadır. Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılarda ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaşmıştır.
Her gün meslektaşlarımızın karşılaştığı bu üzücü durum , son olarak Baromuz Avukatlarından Av. Mustafa Niyazi’ye yönelik olarak yaşanmıştır. Meslektaşımız 27.05.2019 tarihinde savunmasını yaptığı sanık yakınları tarafından darp edilmiştir.
Meslektaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle yineliyoruz.
Yargının en önemli parçası olan Avukata yapılan saldırı sadece avukata değil , hak arama özgürlüğüne ve hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Avukatlara karşı uygulanan şiddet ya da sıkılan kurşun aslında bağımsız yargıyı hedef almaktadır.
Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla özdeşleştirilerek hedef alınması, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması , cezalandırılmak istenilmesi asla kabul edilemez. Can güvenliğinin olmadığı, yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin teminatı olan savunma hakkının kullanılabilmesi asla mümkün değildir."
Meslektaşımıza ve adil yargılanma hakkının teminatı olan tüm avukatlara karşı uygulanan her türlü şiddet ve itibarsızlaştırma çabasını kınıyor, faillerin bir an önce yakalanarak tutuklanmalarını talep ediyor, hak arama özgürlüğünün teminatı olan avukatlar olarak asla susmayacağımızı ve faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermeleri için davanın takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

YALOVA BAROSU

19.09.2024
AV. ELİF TURNACI ÇAVUŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.