AVUKATIN TACİZ EDİLMESİNE, KIYAFETİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRİLMESİNE , İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ…
Tarih: 29.11.2019 | Okunma Sayısı: 410
29.05.2019 tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesinin 2.İş Mahkemesinde bir kadın meslektaşımızın kıyafeti nedeniyle taciz edilmesi kabul edilemez bir durumdur.
Her gün fiili saldırıya uğrayan mesleğimiz bu günde cinsiyetçi bir yaklaşımla aşağılanmaya çalışılmıştır. Olayın ortaya çıkması sonucunda gösterilen haklı tepkiler nedeniyle “ avukatın etek boyunu eleştirmeyi kendisinde hak gören “ hakim hakkında soruşturma izni verildiği açıklanmıştır.
Biz kamu görevini yürüten bir meslek grubu olarak adalet mekanizması içindeki önemimizi biliyor, yok sayılmamıza ve itibarsızlaştırılmamıza yönelik hiçbir eyleme müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.
Hiç kimse avukatı kıyafeti üzerinden eleştirme hakkına sahip olmadığı gibi bunun hakim kimliğine sahip bir kişi tarafından yapılmış olması da avukata ve kadına bakış açısının geldiği noktanın acı bir göstergesidir.
Yaşanan bu olayı kınıyor,meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirterek, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.
19.09.2024
AV. ELİF TURNACI ÇAVUŞ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.